Сусіди залишаться без роботящих рук: Заробітчани планують переїздити з Польщі

Українці нині більше цікавляться тими країнами, які вибирають самі поляки для можливості заробити.

Польська компанія з працевлаштування іноземців EastWestLink провела дослідження і з’ясувала, що українські заробітчани, які працюють у Польщі, планують виїхати в інші країни, передають Патріоти України..

Повідомляється, що відток українців не буде значним через проблеми з мовним бар’єром і високими кваліфікаційними вимогами до них. Директор EastWestLink Анджей Коркус заявив, що українці нині більше цікавляться тими країнами, які вибирають самі поляки для можливості заробити.

Заробітчани планують переїхати з Польщі до Німеччини (більше 30%), Чехії (13%), Швеції (7,2%), Голландії (6,8%), Норвегії (6,6%). У минулому році в інші країни на заробітки хотіли виїхати лише 1-2% українців. Також у дослідженні йдеться про те, що тільки ¾ українців знають, що Німеччина з 2020 року дозволить приїжджати на заробітки іноземцем з-за кордону ЄС. Але не всі з них знають, що Берлін вимагає від працівників знання мови і наявність необхідної кваліфікації. Повідомляється, що тільки 7,6% українських заробітчан мають кваліфікацію для роботи в ФРН.

Варто зазначити, що в Польщі порівняно з іншими країнами низька зарплата. Якщо проглянути сайт OLX, то можна побачити різницю. До прикладу візьмемо перші вакансії в Польщі. Середня зарплата 25 тисяч гривень на місяць.

У Чехії заробітні плати починаються з 30 тисяч гривень.

У Німеччині, згідно з першими вакансіями, зарплата починається від 23 тисяч гривень і може досягати 60 тисяч.

У Голландії зарплата також стартує від 30 тисяч і може досягати майже 60 тисяч гривень. Варто відзначити, що і це не межа.


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...