Світ в кінці тунелю: В Україні почав відновлюватися ринок праці

Уперше за 2 місяці кількість вакансій для українців почала зростати - у топі затребуваності на ринку праці опинилися фармацевти, автослюсарі, інтернет-маркетологи, швачки та кур’єри. Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на аналіз порталу з пошуку роботи Work.ua, зазначають Патріоти України. Наразі на сайті Work.ua розміщено 53 618 активних вакансії.

"Загалом з початку жовтня кількість вакансій в Україні впала на 13%. Це перший тиждень, коли кількість вакансій почала збільшуватися.

Осінній спад є нормальним сезонним явищем. Більш того, в цьому році він є більш плавним ніж у попередні роки. Так пояснює ситуацію СЕО Work.ua Артур Міхно", - йдеться у повідомленні.

При цьому, більше за всіх падає кількість вакансій у сфері заходів громадського харчування: офіціанти, кухарі, бариста, продавці пива, а також такі спеціальності, як складальники, експедитори, прибиральниці, комплектувальники та різноробочі.

"У топі затребуваності на ринку праці натомість опинилися фармацевти, автослюсарі, інтернет-маркетологи, швачки та кур’єри", - додали в Опендатабот.



Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...