Світ змінюється зі швидкістю кулі: Військові США запатентували компактний термоядерний реактор

Енергія ядерного синтезу може замінити викопне паливо, забезпечити потреби всього людства і відправити космічні кораблі в далекі куточки Всесвіту.

Представники ВМФ подали патентну заявку на технологію, яка може зробити революцію в енергетиці. Це реактор розміром не більше автомобіля, який видає до 1 трлн ват потужності, передають Патріоти України.

Енергія ядерного синтезу може замінити викопне паливо, забезпечити потреби всього людства і відправити космічні кораблі в далекі куточки Всесвіту. Біда в тому, що технології економічно вигідного отримання такої енергії поки не існує. Однак військові вчені ВПС США сподіваються змінити ситуацію.
Сальваторе Сезар Паїс, інженер, вже запатентував для ВМФ США надпровідники і інші винаходи, отримав патент на компактний термоядерний реактор. При розмірах від 0,3 до 2 метрів в діаметрі він може генерувати від 1 млрд до 1 трлн ват. Це набагато більше, ніж видає будь-яка АЕС в США, але, як і в разі будь-якого патенту, чи буде ця технологія реалізована - не ясно.
Основа винаходу Паїса - елемент термоядерного реактора, названий їм «counter-spinning dynamic fusors». Ці конічні пристрої, захищені електричним зарядом, які накачують в камеру газ - дейтерій або дейтерій-ксенон, який потім піддається нагріванню і тиску для термоядерної реакції.
У плазмовій камері розміщується кілька пар таких пристроїв, які швидко обертаються і вібрують, створюючи «концентрований потік магнітної енергії», де стикаються атоми газу.
Пристрої вібрують з високою швидкістю завдяки п'єзоелектричній плівці з метаматериала, наприклад, цирконата-титанату свинцю. Як стверджує в заявці автор, його попередні публікації свідчать, що такий тип електромагнітної системи може створити високе електромагнітне поле, необхідне для стабілізації реакції.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...