Світла не буде довше: "Укренерго" підтвердило влучання в об'єкти енергосистеми - частину обладнання знищено

У результаті сьогоднішньої атаки росіян ракетами і дронами пошкоджено енергетичне обладнання у кількох регіонах, у Дніпровському регіоні знищено основне високовольтне обладнання, передають Патріоти України.

Як повідомляє НЕК "Укренерго", 26 січня ворог знову завдав ударів ракетами та дронами по енергетичній інфраструктурі України. Це вже 13 ракетний удар і 15 атака дронів по енергосистемі України.

"Є влучання і пошкодження обладнання в південному, центральному, південно-західному регіонах. У Дніпровському регіоні на одному з енергооб'єктів основне високовольтне обладнання знищено", - йдеться в повідомленні.

У компанії повідомили, що проблеми з енергоживленням, викликані обстрілами, також є на півдні, в тому числі і в Одеській області.

"По всій Україні під час атаки були введені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень. Дефіцит в системі значний. До всіх областей доведені ліміти споживання", - повідомила прес-служба.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в результаті сьогоднішньої ракетної атаки на об'єкти української енергетики російські військові потрапили в електричні підстанції, проте ситуація в енергосистемі залишається контрольованою.

"Країна-терорист Росія випустила понад 55 ракет по Україні, а вночі атакувала дронами. Основна мета - об'єкти енергетики, позбавлення українців світла і тепла. Більшість ракет і дронів збили наші захисники. На жаль, є влучання в підстанції. Але ситуація в енергосистемі залишається контрольованою. Енергетики роблять все, щоб забезпечити постачання електрики", - написав він.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...