Світло буде? У серпні очікується більше генерації, ніж у липні, - Кудрицький

Згідно з графіком ремонту енергоблоків та електростанцій, у серпні очікується більше генерації, ніж у липні. Про це повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Суспільному", передають Патріоти України.

"Перше що маємо зробити — винести за дужки обстріли. Друге — ми бачимо графік виходу з ремонтів енергоблоків, різних видів електростанцій", - розповів Кудрицький.

Також, за його словами, велику роль грає спека і те, чи буде вона спадати. "Адже це впливає, як на наше споживання, так і на імпорт з Європи, бо там зараз також є проблеми з нестачею електроенергії. Наприклад, пару тижнів тому стався блекаут в чотирьох балканських країнах", - наголосив голова правління "Укренерго".

Якщо спека впаде в Україні й в Європі, це дасть можливість залучати більше електроенергії з європейського напрямку, додав він.

Відповідаючи на питання, чи можна розраховувати на припинення вимкнень світла, раніше, ніж у вересні, Кудрицький зазначив, що є різні сценарії.

"Ми працюємо, відштовхуючись від найгірших. Якщо спека схлине, а інтенсивних і успішних для росіян обстрілів не буде, зменшення тривалості відключень буде більш помітним. Але загалом тренд буде на покращення", - повідомив голова правління компанії.

За його словами, погода змінює споживання на 15-20%. І для енергосистеми, різниця в 15% між одним днем і іншим — дуже велика.

Роботи більше, ніж охочих працювати: ТОП-12 сфер, де критично не вистачає співробітників

п’ятниця, 19 липень 2024, 11:30

В Україні виник аномальний дефіцит кадрів. При цьому у 12 сферах вакансій більше, ніж розміщених резюме. Серед таких сфер готельно-ресторанний бізнес, туризм; логістика, склад, нерухомість, охорона, безпека тощо, передають Патріоти України. Про це йдет...

Як українцям не втратити зв'язок, коли немає світла: Ось що треба знати

п’ятниця, 19 липень 2024, 11:22

Відключення світла впливають на роботу всіх базових станцій зв'язку в Україні. Без електроенергії інфраструктура операторів залежить від батарей і генераторів, які потребують постійної підзарядки та заправки. Проте зв'язок може зникати не лише через ві...