Світло в кінці блекауту: Експерт сказав, коли енергосистема України зможе оговтатись від останнього масованого обстрілу

Після масованої атаки РФ 26 серпня в Україні виник дефіцит електроенергії, що призвело до відключень світла в абонентів. Проте найближчими днями ситуація буде "сильно пом’якшена", а до кінця тижня енергосистема України повернеться до стану, що передував обстрілу, передають Патріоти України .

Так прокоментував стан енергосистеми України директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. Він також розповів, в яких областях ситуація зі світлом найбільш проблематична.

"Вже протягом 3-4 днів наслідки вчорашнього обстрілу будуть сильно пом’якшені. Протягом тижня, я думаю, все повернеться приблизно до того режиму, який був до обстрілу. Але щоб повністю позбутись наслідків останньої атаки РФ, це займе певний час, 5-6 тижнів щонайменше", – сказав він.

Експерт уточнив, що в Україні діє об'єднана енергосистема, тому "в більшій частині регіонів усе доволі рівномірно".

"Зазвичай найбільша проблема – це Київ, Одеса, зі зрозумілих причин Харків. Але, крім прифронтової території, всі інші в більш-менш однакових умовах", – зазначив Харченко.

На його думку, восени відключень світла не буде взагалі – звісно, якщо не буде атак РФ, як остання. Але це лише до сильних холодів.

"Взимку, я думаю, відключення на 8-12 годин відбуватимуться за морозних умов практично постійно", – додав експерт.

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...

Новий удар: У Раді погодили підвищення військового збору до 5% та запровадження його для ФОПів

четвер, 29 серпень 2024, 10:30

Робоча група щодо законопроєкту уряду про підвищення податків погодила збільшення військового збору з доходів українців з 1,5% до 5%. Для ФОПів третьої групи введуть збір у розмірі 1%. Про це повідомив голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев,...