Світова криза скасовується: Економіст про провали та сподівання України у цьому та наступному році

Протягом 2019-го Україна успішно пройшла пікові періоди по виплаті зовнішніх боргів. Водночас так і не змогла домовитися про нову програму з МВФ, розповів аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Цьогоріч вдалося вийти на ринки капіталу, який формує попит на гривню. Щоправда не змогли домовитися з Міжнародним валютним фондом про нову програму та терміни її виконання", - пояснює аналітик.

За його словами, першочерговими для України у 2020-му є реформи газового та фондового ринку, запуск ринку землі. Підвищення захисту капіталу інвесторів.

"Наступного року не буде світової економічної кризи. США та Китай таки підпишуть торгову угоду. З урахуванням нинішньої ситуації та прогнозів, кризи не буде", - підсумував Пархоменко.

Джерело: Gazeta.ua

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...