Світові загрожує страшна фінансова криза: Названо країну, звідки все почнеться

Нова світова фінансова криза прийде з Китаю, оскільки боргове навантаження його економіки вкрай високе. Про це в статті для ZN.UA пише аналітик Альпарі Максим Пархоменко, повідомляють Патріоти України.

Він зазначає, що незважаючи на зростання ВВП, який поступово сповільнюється, рівень тих кредитів, які не повертають, у банків Китаю побив новий історичний рекорд у першому кварталі 2019 року. В недавній статті від Bloomberg було відзначено низьку якість активів китайської банківської системи. До того ж великі сумніви викликає опублікована статистика Китаю про його банки, ВВП та інші показники.

У більшості випадків статистика самих компаній є закритою і публікується з великим запізненням, а опублікована - перебільшена, і довіряти їй можна рівно як і статистиці в СРСР. Так, словами експерта, компанії, що мають високий кредитний рейтинг, за фактом допускають дефолти і стають банкрутами.

"З початку поточного року і по квітень, за даними Bloomberg, обсяг корпоративних дефолтів виріс в юанях до 39 млрд ($5,6 млрд. - Ред.) або у 3,4 рази в порівнянні з попереднім роком. При цьому за 2018 рік китайські банки списали в загальній сумі кредитів на 550 млрд юанів, або на $70 млрд, що прирівнюється практично до всіх боргів України. Незважаючи на зростання проблем на 24%, банки показали прибуток за підсумками року. В даний момент обсяг поганих кредитів (на перший квартал 2019-го) оцінюється на рівні в 2,1 трлн юанів ($305 млрд). Поки Китай має шанси приховувати це, і в разі поліпшення економічних відносин з США кризу можна буде відкласти на більш тривалий термін, на 2-3 роки, правда це дозволить міхуру стати більшим", - відзначає експерт.

Джерело: ZN.UA

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...