Своя Кремнієва долина з'явиться у Львові: Старовинне трамвайне депо перетворять на інноваційний простір

Інноваційний проєкт обійдеться у щонайменше пять мільйонів доларів.

Сторічне трамвайне депо у Львові почали перетворювати на інноваційний простір. В ангарах, де колись ремонтували трамваї будують іт-центр, офіси та зал для публічних виступів. У мерії очікують що вже за два-три роки це місце почне приносити нові надходження до бюджету і сприяти розвитку молодих фахівців, повідомляють Патріоти України.

Трамвайне депо розташоване у самісінькому центрі Львова. Йому більше сотні років і останні десятиліття воно не використовувалося. Але невдовзі саме тут відкриється простір для іт-фахівців, науковців та молодих підприємців. Такі перетворення дуже популярні в Європі, кажуть автори проєкту.

Нині в стінах будівлі дірки, зруйноване покриття. Після реконструкції історичний вигляд обіцяють максимально зберегти, лишити ті самі вікна, двері і навіть трамвайну колію. "Вона зараз закрита плитою, ми плануємо її відновити, поруч з колією буде бруківка", - розповідає Михайло Лемак, керівник інноваційного простору LEM Station.
Те, що саме це місце стане новим іт-центром у мерії вважають символічним. Нагадують, що саме тут колись почалася історія електричного трамваю в Україні. Тоді для Львова це обернулося економічним проривом. І сподіваються що друге життя депо теж сприятиме надходженням до бюджету і новим робочим місцям.
"Ми знайшли якісних партнерів серед львівських підприємців. Свої приватні кошти вкладають в таку класну річ, щоб дати для молодих людей поступ, я думаю це заслуговує на велику повагу", - зазначає Андрій Садовий, міський голова Львова.

Оскільки поруч з депо вже розташовано кілька іт-центрів, то відкриття нового простору перетворить цей район на міні Кремнієву долину, кажуть у мерії. "Це буде утворювати еко-систему, яку ми називаємо інноваційною долиною, де в межах 5-10 хвилин пішки один від одного буде знаходитися 5 ключових. До 50 тис людей буде мігрувати довкола цього ареалу", - говорить Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова.

Інноваційний проєкт обійдеться у щонайменше пять мільйонів доларів. Роботи вже розпочали і очікують що креативний простір почне працювати вже за два-три роки.

Джерело: ТСН.ua

Яким буде курс долара наприкінці року: Експерти озвучили прогноз

вівторок, 30 квітень 2024, 7:15

Середнє значення курсу долара 2024-го становитиме 40,33 грн. Експерти прогнозують, що наприкінці року вартість американської валюти зросте до 41,67 грн за долар. Про це свідчить консенсус-прогноз за квітень 2024-го експертів та чиновників, оприлюднени...

Тут безсила навіть кремлівська пропаганда: Економіст назвав показник, який свідчить про ефективність ударів БПЛА по НПЗ РФ

вівторок, 30 квітень 2024, 6:15

Росіяни заявляють про надшвидкі темпи ремонту пошкоджених НПЗ, але це може бути дезінформацією . Удари по російських нафтопереробних заводах (НПЗ) призвели до того, що моторне паливо на біржі подорожчало на 30%. Такі дані озвучив доктор економічних на...