Ситуація досить складна: В Україні можуть запровадити обмеження електропостачання

У разі продовження російських терористичних атак по об'єктах критичної інфраструктури в Україну можуть запровадити обмеження споживання електроенергії. За найгіршого розкладу графіки відключення світла можуть повернути вже влітку, передають Патріоти України.

Наразі фахівці оцінюють стан обладнання та того, що можна досить швидко відремонтувати та ввести в роботу. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

За її словами, енергетики зі свого боку докладають максимум зусиль, щоби зберегти працездатність електромереж по всій країні. Однак через постійні російські обстріли спрогнозувати ситуацію дуже важко.

"Практично кожного дня або з періодичністю в декілька днів відбуваються масовані атаки, відбуваються додаткові пошкодження. Звичайно, якщо вони триватимуть, то ми реально можемо зіткнутися з обмеженнями. Ми будемо намагатися, навіть якщо це доведеться зробити, щоб споживачі мали доступ до електроенергії з періодичністю", – заявила Гринчук.

Також вона зазначила, що енергетики підготували графіки відключення світла ще перед початком опалювального сезону. При цьому вони складаються таким чином, щоб розподілення електроенергії було максимально справедливим для населення України.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...