Ситуація дуже складна: Кабмін України знизить допустиму температуру в будинках до 16 градусів

До початку опалювального сезону Кабмін може знизити мінімально допустиму температуру в будинках. Для економії енергоресурсів температура може бути встановлена на рівні 16 градусів. Офіційно рішення ще не ухвалене, але це очікується найближчим часом. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на неназвані джерела. передають Патріоти України.

Встановити мінімальну температуру в приміщеннях на зимовий період до 16 градусів у Кабміні планували ще минулого тижня, але поки що не узгоджено низку деталей документа.

Над підготовкою до опалювального сезону працює спеціальний урядовий штаб під керівництвом голови Міністерства розвитку громад і територій Олексія Чернишова. За словами міністра, опалювальний сезон розпочнеться своєчасно, і уряд візьме до уваги всілякі ризики.

Як повідомляється, тарифи на газ залишаться без змін, проте українцям доведеться відвикати жити взимку з відчиненими вікнами й обігрівати вулицю. Чернишов послався на міжнародний досвід і сказав, що оптимальна температура в приміщеннях має бути на рівні 18-20 градусів, але при цьому не нижче ніж 16.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...