Ситуація різко зміниться: Названо ТОП-5 найпопулярніших вакансій під час війни та після перемоги

В Україні відбулися серйозні зміни на ринку праці. Робота для громадян є, але попит на багатьох спеціалістів впав. Названо топ-5 найпопулярніших вакансій під час війни. Також стало відомо, які професіонали будуть потрібні після перемоги, передають Патріоти України.

Пошук роботи в Україні у довоєнний період займав кілька тижнів, а зараз терміни обчислюються місяцями. Аналітики закликають наших співвітчизників пристосовуватися до нових реалій та бути готовими до змін. Вони назвали найзатребуваніші професії у даний період.

Виявляється, максимальний попит зараз спостерігається на 5 спеціальностей: це менеджери з продажу, продавці, бухгалтери, кухарі та водії. У перспективі очікується дефіцит кваліфікованих кадрів.

З'ясувалося, що мінімальна конкуренція – у медичній сфері. Є вакансії лікарів, наприклад, узистів, а претендентів на цю посаду мало. Також потрібні електрослюсарі – мало хто може зайняти цю вакансію, де потрібен досвід.

Найпопулярніші спеціальності після війни

Активно розвивається спеціальність – оператор дронів, яку вже зараз називають професією майбутнього. В Україні вже закінчили навчання у цьому напрямі тисячі випускників. Така робота буде потрібна і після завершення бойових дій у країні. Сфери діяльності – архітектура, аграрний сектор, енергетика, відео- та кінозйомка. Необхідне розмінування територій, а також розвиваток аеродинаміки.

Президент київської школи економіки Тимофій Мілованов наголосив, що після війни буде великий попит на будівельників, бо треба відновлювати об'єкти. Затребуваними виявляться усі професії, пов'язані із захистом держави. Загроза нікуди не зникне – і українська армія буде вдосконалюватися. Розвиток прогнозують медицині та високим технологіям

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...