Ситуація складна: В Україні зробили тривожну заяву щодо пенсій та озвучили цифри

За даними Міністерства соціальної політики, в Україні тільки 25% населення є найманими працівниками, а пенсії при цьому отримують 27% українців. Про це повідомила заступник міністра соціальної політики Наталія Неньюченко в рамках круглого столу "Належне і ефективне державне регулювання трьох колон пенсійного забезпечення громадян України 2020", передають Патріоти України.

Представниця Мінсоцполітики підкреслила, що нинішнє співвідношення пенсій до зарплати з урахуванням оподаткування становить 35,1%.

"Наша солідарна система функціонує в складних демографічних умовах. Оскільки пенсії отримують 27% населення України при 25% найманих працівників, за яких сплачуються внески на постійній основі", - заявила Наталія Неньюченко. За даними Мінсоцполітики, витрати пенсійного забезпечення склали в 2019 році 11% ВВП. У 2020 році планується зменшити цю цифру до 9,8% ВВП.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...