Ситуація таки погана? Кабмін запровадив державне регулювання цін на хлібний батон та соняшникову олію

Кабінет міністрів вніс хлібний батон та соняшникову олію до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, тому суб'єкти господарювання, що їх реалізують, мають заздалегідь декларувати їх подорожчання. Відповідна постанова була ухвалена під час вчорашнього засідання уряду та опублікована на Урядовому порталі, передають Патріоти України.

Також цим рішенням Кабмін заборонив встановлювати торгівельну націнку на хліб житньо-пшеничний та батон понад 10%.

"Не більше 10 відсотків оптово-відпускної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією кінцевому споживачу", - йдеться у постанові.

Від хліба до м'яса: які продукти в Польщі набагато дешевші, ніж в УкраїніЯк повідомляв УНІАН, державне регулювання на соціально значущі товари встановлено на період дії карантину, спричиненого пандемією COVID-19, у квітні минулого року.

Суб'єкти господарювання зобов'язані попереджувати Держпродспоживслужбу про зростання ціни на продукти харчування, перелік яких затверджено урядом. Якщо зростання ціни перевищує 15%, то таке повідомлення має надійти за 30 днів, у разі зростання на 10-15% - за 14 днів, у разі зростання на 5-10% - за три дні.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...