Ситуація вкрай складна: Енергетики попереджають українців про цілодобові відключення електроенергії

Через величезний дефіцит генерації, який виник в Україні після останнього ракетного обстрілу, енергетики знову змушені вдаватися не лише до планових, а й до аварійних відключень електроенергії.Ці відключення будуть цілодобовими - без перерви на нічний час. Тільки так диспетчери Укренерго можуть уберегти енергосистему від розвалу. При цьому в різних регіонах країни ситуація з енергопостачанням є різною,передають Патріоти України.

Про те, де вже застосовуються аварійні відключення, і яка очікується ситуація у найближчій перспективі, розповіли в компанії Укренерго.

Усім регіонам було доведено ліміти споживання електроенергії. Якби споживачі використовували енергію економно, то енергетикам не довелось би вдаватися до позапланових відключень. Проте, як тільки у будинку з'являється світло, люди намагаються увімкнути одразу всі побутові прилади. Це і призводить до різкого сплеску енергоспоживання, особливо в ранкові та вечірні години. Тому енергетики змушені вдаватися до позапланових відключень. Причому відключатимуть світло цілодобово – вночі також.

Особливо напружена ситуація з енергопостачанням склалася в таких регіонах:

  • Харківській;
  • Донецькій;
  • Дніпропетровській;
  • Київській;
  • Запорізькій;
  • Кіровоградській областях.

Окрім наслідків ракетних атак, свій несприятливий внесок зробила ще й погода. У багатьох регіонах України обледеніли дроти, і до того ж розігрався сильний вітер. Під потужними поривами вітру обважнілі дроти почали рватися, що також призвело до аварій в електромережі.

Відключення електроенергії не припиняться із закінченням опалювального сезону

Багато хто сподівається, що з приходом весни на вулиці потеплішає, і дефіцит електроенергії вже не буде таким гострим. Проте виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук розчарував українців. Він переконаний, що з настанням весни ситуація кардинально не зміниться, адже багато енергоблоків стануть на ремонт. Отже, обсяг генерації зменшиться. Таким чином, в Україні знову буде дефіцит електрики.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.