Ситуація з відключеннями світла в Україні погіршилася: В "Укренерго" назвали чотири причини

Останніми днями в Україні зростає тривалість відключень електроенергії для населення. Це відбувається не лише через нищення російськими терористами української енергетичної інфраструктури, але й через збільшення споживання, зменшення обсягів імпорту струму з Європи та ремонтні роботи на вітчизняних електростанціях, передають Патріоти України.

Про збіг цих факторів повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Варто зазначити, що про деякі проблеми, з котрими нині стикнулася країна, попереджали ще задовго до цього.

"Обстріли тривають. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що надворі така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво є вищим, за те, що було 2-3 тижні тому", – додав Кудрицький.

Третім фактором збільшення тривалості відключень голова "Укренерго" назвав зменшення обсягів електроенергії, що імпортується з сусідніх країн. Це пояснюється збільшенням їхнього споживання через підвищення температури.

"Тобто імпорт електроенергії з європейських країн зараз, скажімо так, не перебуває на максимальних позначках через те, що у сусідніх країнах немає багато вільного ресурсу для того, щоб його експортувати в Україну і допомогти тим самим збалансувати українську енергосистему", – пояснив Кудрицький.

Останній чинник, через який українці частіше та довше перебувають без світла – це ремонти досить великої кількості атомних електростанцій. Але уникнути її було неможливо – енергоблоки на АЕС необхідно регулярно ремонтувати, аби забезпечити максимум їхньої можливої доступної потужності взимку.

В "Укренерго" анонсували день без відключень світла: Оприлюднено список дат по областях

п’ятниця, 5 липень 2024, 14:25

В Україні з 9 по 24 липня змінять графіки відключень світла. В кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу "Укренерго". За даними прес-служби, в інші дні відключення бу...

В Україні до 15:00 зменшать обсяги відключень світла: Що відомо

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:30

Сьогодні, 5 липня, обленерго з 11:00 до 15:00 будуть застосовувати 2 черги графіків погодинних відключень, в інші години доби - 3 черги. Про це повідомляє "Укренерго", передають Патріоти України. "Сьогодні з 11:00 до 15:00 Україна аварійно прийматиме ...