"Ситуация тяжелая, оптимизм властей наигран": Telegram-канали РФ розповіли правду щодо "рятівної" угоди Путіна із ОПЕК+

Росія пішла на угоду, щоб стримати падіння цін і врятувати залежний від нафтодоларів бюджет. Однак не вийшло.​

Нова угода ОПЕК + по скороченню видобутку нафти не змогла врятувати ринки. Вартість "чорного золота" майже відразу після підписання документа обрушилася. Це констатував впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед", передають Патріоти України.

Він звернув увагу на публічну реакцію влади РФ на угоду. Так, міністр енергетики Олександр Новак заявив про "ключову роль" президента Володимира Путіна у підписанні угоди, представивши її великим досягненням Кремля. Однак ціни на нафту майже відразу обрушилися вниз. 14 квітня на торгах у Лондоні преміальна марка Brent знизилася нижче $ 30, впавши на 7% до $ 29,56.

"Некоторые обозреватели нефтяного рынка заявляют, что с заключением нового соглашения ОПЕК+ ценовая война на рынке черного золота закончилась. Но это всего лишь попытка выдать желаемое за действительное - на самом деле, ценовая война по нефти будет продолжена, у России крайне сложное положение в этом ценовом конфликте", - написав "Кремлівський мамковед".

РФ пішла на угоду, щоб стримати падіння цін і врятувати залежний від нафтодоларів бюджет. Однак не вийшло. У саудитов желание наказать Россию никуда не делось. Спровоцированный Путиным его личный конфликт с наследным принцем Саудовской Аравии не исчерпан и будет оказывать влияние на объемы поставок российской нефти в Европу, а также стоимость Urals на этом важнейшем для нас рынке, откуда нас будут планомерно выдавливать. Ситуация остается очень тяжелой и наигранный оптимизм Новака просто неуместен", - констатував російський Telegram-канал.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...