Так де покращення? "Золоті" масло та цукор: Стало відомо, як за рік змінилися ціни на харчі в Україні

В Україні продовжують дорожчати харчові продукти. За даними Держстату, з початку року найвідчутніше зросли ціни на овочі, соняшникову олію та цукор, а за останній місяць – на хліб, крупи та м'ясо, передають Патріоти України.

Соняшникова олія за рік подорожчали сильніше за інші продукти. З грудня 2020-го до жовтня цього року воно зросла з 42 грн за літр до 62 грн. Тим часом й міжнародні, та вітчизняні експерти стверджують, що ціна може різко зрости і перевищити 100 грн за літр.

Значно подорожчав і цукор. Собівартість продукту, попри високі і якісні врожаї цукрових буряків, зросла на 29,9%, до 27,80 грн за кг. На третьому місці за рівнем подорожчання хліб, за рік його споживча ціна зросла на 14%, до 31,57 грн за кг.

Зростання цін на продукти в Україні:

  • Раніше цього місяця ціни на сало досягли рекордної позначки. Станом на 10 листопада вартість сала становить 186,41 грн/кг. Це на 40 гривень дорожче, ніж у серпні. За даними експертів, нинішня ціна сала є найвищою за останні роки.
  • В українських магазинах і на ринках рекордно подорожчало м'ясо. За даними Держстату, найбільше за рік зросло в ціні куряче філе. Так, вартість кілограма зросла на чверть.
  • Ціна курячих яєць, які і так за жовтень стали дорожчими на 8%, до Нового року виросте ще мінімум на 30%. Експерти кажуть, що в грудні вартість десятка яєць буде 40 гривень і більше. У Києві сьогодні на ринках яйця з птахофабрик продають по 45-50 гривень.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...