Таке побачили вперше в історії: Вартість газу в Європі зросла до нового історичного максимуму

Ціна газу на ф'ючерсному ринку Європи в ході сьогоднішніх торгів вперше в історії подолала позначку в $600 за тисячу кубометрів. Так, до 17:38 мск жовтневий ф'ючерс подорожчав до $ 600,6 за тисячу кубів, і на той момент це був максимум торгової сесії понеділка. Протягом дня ціна коливалася і опускалася до $ 588, повідомляють Патріоти України із посиланням на "ПРАЙМ".

Минулого тижня ціна газу в Європі досягала пікових $ 580 за тисячу кубометрів і вище, проте потім протягом декількох днів впала майже на $ 100. Така динаміка була зумовлена інформаційним тлом: спочатку з'явилися помилкові дані про нібито початок поставки газу по «Північному потоку-2», а потім вийшла заява «Газпрому» про можливі поставки 5,6 млрд кубометрів газу по цьому трубопроводу вже в 2021 році, зазначає ТАСС.
Нагадаємо, 19 серпня вартість газу в Європі на ф'ючерсному ринку суттєво подешевшала і навіть опускалася нижче $ 500 за тисячу кубометрів після заяв про можливий обсяг поставок газу по «Північному потоку-2» в поточному році.
Російський концерн заявив, що «по газопроводу "Північний потік-2" в поточному році може бути поставлено 5,6 млрд куб. м газу», йшлося в повідомленні, опублікованому в Telegram-каналі компанії.
Тим часом, за даними «Газпрому», поставки російського природного газу в Європу по газопроводу «Північний потік» склали 33,7 млрд кубометрів (за 7 місяців 2020 року - 32,9 млрд кубометрів, 2019 року - 31,7 млрд кубометрів).

«Минулий, 2020-й, рік став рекордним з постачання газу на європейський ринок по газопроводу "Північний потік". По ньому було протранспортовано 59,3 млрд куб. м газу - на 7,8% більше його планової продуктивності (55 млрд куб. м)», - уточнює концерн.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...