Такого не було більше року: Транзит російського газу через Україну впав до дуже низьких показників

Транзит російського газу через українську газотранспортну систему 8 серпня знизився до 37,25 млн куб м. Що є найнижчим значенням з 1 травня 2023 року. Втім, чи є причиною бойові дії біля російської Суджі, чи дії РФ, не відомо. Про скорочення обсягу транзиту повідомили в ExPro. Зазначивши, що порівняно з попереднім днем, об'єм транзиту скоротилися на 6%, передають Патріоти України.

"Наразі причини скорочення транзиту невідомі. Напередодні в "Операторі ГТС України" повідомили, що транзит російського газу проходить у штатному режимі", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: газовимірювальна станція "Суджа" є ключовим об'єктом постачання російського газу до Європи через Україну. "Суджа" – єдина точка, через яку російський газ надходить до України для його транспортування до європейських замовників.

Водночас, за інформацією Reuters, транзит російського газу через Україну до Європи триває у звичайному режимі, попри повідомлення про бойові дії у міста Суджа.

Що відбувається в Суджі

Російське місто Суджа, розташоване поблизу українського кордону, стало центром уваги через повідомлення про бойові дії. Міністерство оборони Росії заявило, що його сили зірвали просування українських військ углиб прикордонної зони в Курській області, де знаходиться газовимірювальна станція "Суджа". Ця станція є єдиною точкою входу російського природного газу в українську газотранспортну систему.

Два російські військові блоги повідомили, що українські війська взяли під контроль газовимірювальний комплекс у Суджі. Проте ці твердження не були підтверджені незалежними джерелами.

Такого не було більше року: Транзит російського газу через Україну впав до дуже низьких показників

четвер, 8 серпень 2024, 15:45

Транзит російського газу через українську газотранспортну систему 8 серпня знизився до 37,25 млн куб м. Що є найнижчим значенням з 1 травня 2023 року. Втім, чи є причиною бойові дії біля російської Суджі, чи дії РФ, не відомо. Про скорочення обсягу тра...

Чи будуть знову відключення світла в Україні: Міненерго розповіло про ситуацію в енергосистемі

четвер, 8 серпень 2024, 13:30

В Україні відновлено частину енергетичних потужностей для покращення стабільності енергосистеми в умовах спеки. Однак, споживачів просять економити електроенергію в пікові години, оскільки енергосистема залишається чутливою до температурних змін. Про ц...