Такого не має жоден бізнес: Герус не реагує на отримання надприбутків продавцями бензину, - експерт

Маржа найбільших мереж АЗС перевищує 30%.

Влада ігнорує отримання нафтотрейдерами надприбутків, маржа найбільших мереж АЗС перевищує 30%. Про це написав глава організації "Енергетичний омбудсмен" Олександр Трохимець у своїй колонці, передають Патріоти України.

"Коли вам в чорну п'ятницю мережі АЗС без коливань пропонують скинути 5 грн на літрі, не хвилюйтеся. Вони заробляють ще 4 грн з кожного літра. А будь-якого іншого дня вони заробляють по 7-9 грн на кожному літрі. Влада повністю абстрагувалися й ігнорує надприбутки нафтотрейдерів. Зокрема, за енергетику в новій владі відповідає Андрій Герус. Він за священною війною проти електроенергетичних компаній повністю, ймовірно, навмисне, не помічає цей історичний стрибок надприбутків паливних мереж", – написав Трохимець.

Він підкреслив, що такої прибутковості, як у нафтотрейдерів, не має жоден бізнес в Україн, але представники влади, зокрема голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус, на це не реагують.

"Сьогодні маржа найбільших мереж вже становить понад 30% ціни. Про це повідомляють профільні аналітики. Такої прибутковості немає в жодного бізнесу. На жаль, за це Герус не викликає голову антимонопольного комітету на килим, не збирає ніяких слухань або консультацій", – зазначив Трохимець.

На його думку, зараз нафтовим олігархам створені умови, щоб вони могли повністю ігнорувати фактори, що впливають на зниження цін, як-от здешевлення нафти й нафтопродуктів на світових ринках, а також зміцнення гривні.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...