Таки буде? Німеччина знову заговорила про повернення військовозобов'язаних українців

Уряд Німеччини відправлятиме військовозобов'язаних українців назад на батьківщину, якщо до влади прийде блок Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС). Таку заяву зробив прем'єр-міністр Баварії та лідер ХСС Маркус Зедер в інтерв'ю газеті Münchner Merkur,, передають Патріоти України

«Якщо Україна нас про це попросить», – стверджував політик, відповідаючи на запитання щодо поверення чоловіків-біженців.

Зедер також пояснив, що вступ України до НАТО наразі не обговорюється. «Пропозиція членства зараз у розпал війни означала б, що НАТО матиме обов’язок допомоги з цього моменту. Це зробило б нас ворожою стороною. Ми це однозначно відкидаємо», – сказав голова ХСС.

Голова ХСС також дуже обережно висловився щодо розпочатих переговорів про вступ до ЄС: «Незважаючи на всю зрозумілу підтримку України, для ЄС і для нас також будуть величезні виклики».

Опозиційний блок ХДС/ХСС впевнено посідає перший рядок у німецьких партійних рейтингах і має всі шанси очолити наступний уряд Німеччини після парламентських виборів, намічених на осінь 2025 року.

Нагадаємо, голова молодіжної організації Junge Union німецької партії ХДС/ХСС Йоганнес Вінкель закликав позбавити українських чоловіків призовного віку статусу захисту та державної підтримки у Німеччині. На його переконання, підтримувати українських жінок та їхніх дітей соціальними виплатами – це нормально, однак українські чоловіки призовного віку «взагалі не повинні мати права на захист у Німеччині, а повинні захищати свою країну».

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

В Україні різко зріс попит на вживані авто зі США: Ось які моделі обирають

вівторок, 20 серпень 2024, 6:30

Впродовж минулого місяця в Україні було зареєстровано понад 4,1 тис. вживаних легковиків із США. Про це повідомляє "Укравтопром", передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, 21% вживаних легковиків, що у липні перейшли на українські номери були...