"Таки мамин синок", "Москва допоможе сісти в крісло Шмигаля?": Українці обурені пропозицією Юрія Вітренка відновити купівлю газу у держави-агресора

Українці розкритикували ідею в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка купувати газ безпосередньо з Росії від "незалежних компаній", наче там такі є, зазначають Патріоти України. Адже не можна розглядати такий крок, як суто економічне питання. Ніщо не обходиться Україні так дорого, як дешевий російський газ, – лунає консолідована думка, котру підтримують багато користувачів.

"Почалося, спочатку підбурювання проти високих тарифів, а потім, як вихід, купувати газ і електрику в Росії-хитрозроблені", – пише читач.

Один із користувачів уточнив, чи не запозичив таку пропозицію Юрій Вітренко у своєї матері Наталії, яка відома своїми проросійськими політичними поглядами.

"Цей Вітренко схожий на підставного, щоб брати на себе негатив після ухвалення зрадницьких рішень", – прокоментував ідею політика читач.

Правда, були і ті, хто позитивно поставився до ідеї. "Це ринок. Де вигідно, там потрібно і купувати", – пише читачка.

Юрій Вітренко вже встиг відповісти на критику на своїй сторінці в соцмережі. Він написав, що не пропонував купувати газ у "Газпрому", а мав на увазі тільки незалежні компанії з Росії, такі як Shell. Насправді компанія є англо-голландською.

Відзначимо, Україна вже 1876 днів не закуповує газ безпосередньо у Росії. Це нібито мало захистити від можливого політичного тиску з боку "Газпрому". Блакитне паливо купують європейські компанії і передають його українцям.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...