Таких аж три мільйони: Кому не підвищать пенсію з 1 березня

Всього в Україні в 2021 році заплановано п'ять етапів перерахунку пенсійних виплат, найбільше зростання заплановано на середину року.

В Україні з 1 березня відбудеться індексація пенсій, і виплати пенсіонерам зростуть приблизно на 11%, інформують Патріоти України.

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, минулого року індексація пенсій торкнулася 8,4 млн пенсіонерів. Однак цього року їх кількість може зменшитися, адже частина пенсіонерів отримали доплати, які збільшили розрахунковий розмір виплат.

Крім того, індексація виплат не проводитиметься для військових, науковців та держслужбовців. Їх пенсії регулюються іншими законами, якщо їх розмір значно нижче прожиткового мінімуму, то підвищення може і не бути.

При цьому надбавки отримають не всі пенсіонери. Близько трьох мільйонів людей індексація не торкнеться. Доплату не отримають пенсіонери наступних категорій:

  • пенсіонери, які вийшли на відпочинок у 2021 році;
  • пенсіонери, які отримують соціальну пенсію;
  • військові пенсіонери, судді та прокурори (їм платять пенсії за спеціальною формулою);
  • колишні держслужбовці, якщо їх пенсія чиновника вище, ніж була б за віком.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...