TANAP вдвічі збільшує потугу: Азербайджан різко нарощує подачу газу до Європи

Азербайджан планує подвоїти експорт природного газу до Європи, заявив президент країни Ільхам Алієв, виступаючи на форумі Амброзетт" в італійському місті Чорнобіо. Про це у суботу, 2 вересня, заявила його прес-служба, передають Патріоти України.

Пропускна спроможність ТАР становить 10 млрд. куб. м. Алієв зазначив, що Азербайджан планує довести потужність Транс-Анатолійського газопроводу до 32 млрд. кубометрів.
"Для цього мають бути зроблені важливі кроки - політичні рішення, технічні заходи та, звичайно, інвестиції. Тому що можливості різних сегментів Південного газового коридору різні", - сказав Алієв.
Він наголосив, що попит на азербайджанський газ дуже великий. "Ми бачимо, що питання природного газу є одним із найактуальніших питань порядку денного європейців. Можу сказати, що з початку російсько-української війни ми отримали офіційні звернення з більш ніж 10 країн щодо збільшення обсягів експорту газу або початку експорту", - заявив президент Азербайджану.
Алієв зазначив, що підтверджені запаси газу Азербайджану становлять 2,6 трлн кубометрів. TANAP є частиною проекту "Південний газовий коридор" (ПІВДК) від Баку до півдня Італії. Газопровід прокачує газ з Азербайджану через Грузію та Туреччину до грецького кордону та з'єднується з Трансадріатичним газопроводом. У Європі нині азербайджанський газ купують Італія, Греція та Болгарія.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...