"Тариф "Вашингтон плюс": У Москві чергова істерія через готовність США надати астрономічний кредит Україні задля газової незалежності

Фінансові гарантії США ламають «гру» Москви стосовно слабкого місця Києва напередодні переговорів щодо продовження транзиту «блакитного палива» «Газпромомe», що мають укласти до кінця 2019 року, на фоні провалу строків будівництва "Північного Потоку-2"

США можуть надати НАК «Нафтогаз Україна» гарантію для розміщення євробондів. Про це повідомив міністр енергетики Рік Перрі журналістам на сьогоднішній прес-конференції в Києві, зазначають Патріоти України.

За словами американського високопосадовця, для стабільного проходження зими в цьому році, з урахуванням всіх можливих ризиків, «Нафтогазу» необхідно заповнити газом свої підземні сховища (ПСГ) на $2 млрд.

Гроші, як раніше зазначав голова держкомпанії Андрій Коболєв, «Нафтогаз» планує залучити за рахунок випуску євробондів.

Таким чином, держкомпанія має намір створити запас газу в підземних сховищах обсягом 20 млрд куб. м, а також погасити частину фінансової заборгованості і проінвестувати збільшення видобутку власного газу в Україні.

На питання, чи можуть США надати гарантії Нафтогазу для випуску єврооблігацій, Перрі відповів: «Це одне з можливих рішень. Але можуть бути і інші фінансові джерела. Є різні способи фінансування покупки газу ».

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...