Тариф злетить? У Міненерго розповіли, що буде з цінами на газ в опалювальний сезон

Міністр енергетики Герман Галущенко під час Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України анонсував продовження спецзобов'язань щодо постачання газу виробникам теплової енергії до кінця опалювального сезону 2024-2025 років. Про це пише "Укрінформ", передають Патріоти України.

"Дійсно, 31 серпня закінчується дія "газового" ПСО. Вона буде подовжена до кінця наступного опалювального сезону, тобто до 30 квітня. Відповідний проєкт уже напрацьовано", — сказав Галущенко.

З його слів, газ для зазначених категорій населення міг подорожчати від 1 вересня. Міністр зазначив, що дію спеціальних обов’язків щодо постачання блакитного палива виробникам теплової енергії буде продовжено до кінця опалювального сезону 2024/2025 років. Таким чином, тариф на газ на потреби тих, хто виробляє теплову енергію залишиться без змін.

В Україні запустили в експлуатацію потужну газову свердловину

п’ятниця, 23 серпень 2024, 9:08

Укргазвидобування запустило оціночно-експлуатаційну свердловину із дебітом 107 тис. кубометрів м газу на добу. Її глибина складає 3715 м, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба компанії в Facebook. Свердловина пробурена Шебелинським ...

Переселенці в трьох областях України можуть отримати допомогу від Німеччини: Що треба знати

п’ятниця, 23 серпень 2024, 9:00

Підтримку на 20 млн євро зможуть отримати внутрішньо переміщені особи, українці, які повернулись додому, а також приймаючі громади Сумської, Чернігівської та Київської областей. Фінансує проєкт Німецький банк розвитку (KfW), передають Патріоти України....