Тарифи для українців шалено злетять: Стало відомо, за чий рахунок оплатять підвищення зарплати членів НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує підняти тариф НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії на 2021 році до 324,81 грн / МВт - год. Відповідне рішення комісія планує прийняти на засіданні в середу 9 грудня, передають Патріоти України.

При цьому раніше на засіданні 11 листопада тариф пропонувалося підняти до 309,8 грн/МВт-год. Чим викликано ще більше зростання тарифу в НКРЕКП не пояснюють.

Нагадаємо, що в поточному році це вже четверте підвищення тарифу на передачу. Так, на початку року тариф НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії зріс з 113 грн МВт до 155,4 грн/МВт, з 1 серпня 2020 року він збільшиться на 54,6% до 240,23 грн/МВт, з 1 грудня 2020 року зріс ще на 30% до 312,76 грн за МВт-год.

Президент об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що підвищення тарифу призведе до закриття промислових підприємств, зростання безробіття і падіння економіки. У свою чергу глава секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що підвищення тарифу на передачу струму викличе черговий виток зростання цін на товари і послуги.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...