Тарифи на газ: Скільки коштуватиме блакитне паливо після завершення річних контрактів

У травні в Україні закінчуються річні договори на реалізацію газу побутовим споживачам. Стало відомо, що буде з тарифами на блакитне паливо найближчим часом, передають Патріоти України.

Якими будуть тарифи на газ в Україні

У травні компнії-постачальники газу оприлюднили тарифи на газ. Вони варіюються в межах 7,70–9,99 грн за кубометр. Декілька газопостачальних підприємств запропонували паливо менш ніж за 8 грн, решта виставила ціну від 8,20 до 9,99 грн за кубометр.

Нафтогаз планує протягом ще того року продавати блакитне паливо по 7,96 грн за кубометр. Голова правління компанії Олексій Чернишов повідомив, що рішення ухвалили з урахуванням військового стану та складної економічної ситуації в країні, яка охоплена війною.

"За всієї складності ситуації ми продовжимо утримувати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні", - пояснив топ-менеджер.

Нагадаємо, що у країні заборонили підвищувати тарифи на окремі види комунальних послуг. Йдеться, зокрема, про постачання природного газу, гарячої води та теплової енергії. Вони не мають дорожчати в період військового стану, а також протягом півроку після його скасування.

За прогнозом Нацбанку України, заборону підвищення окремих тарифів скасують нескоро. Можливе лише підвищення подорожчання електроенергії у 2023 році. Загалом подорожчання комуналки буде поетапним протягом кількох років. Головними причинами є зростання інфляції в країні та необхідність наближення цін та тарифів до економічно обґрунтованого рівн

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...