Тарифи на газ в Україні підвищать через кілька тижнів і на цілий рік: Скільки доведеться платити

В Україні з травня вартість блакитного паливо збільшать до 7,5-8 грн за кубометр (зараз 6,99 грн). Така ціна буде діяти протягом наступних 12 місяців. Про це в ефірі Znaj24 заявив глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, передають Патріоти України.

"З урахуванням того, що ми маємо власний видобуток газу при його собівартості 2,6 грн, ми маємо падіння ціни газу влітку до 4 грн на європейській біржі... Споживачеві пропонують протягом року газ за ціною 7,5-8 грн. Фактично нас будуть тупо доїти", – пояснив Попенко.

Він підкреслив, що влітку ціна на газ різко падає, і досягає 4-4,5 грн за куб. "Річний тариф на газ формується на підставі тих цін, які були за попередні півроку. Тобто фактично українцям пропонують річний тариф, сформований на тарифах на газ на піку ціни. Тому що це в опалювальний період", – говорить експерт.

Зазначимо, Національна комісія у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові правила розрахунку тарифів на газ. Постачальників зобов'язали опублікувати пропозиції на рік, а українцям дали можливість укласти нові контракти вже в травні.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...