Тарифи на газ в Україні різко злетять: Кому треба готуватися до нових цифр у платіжках

Українцям, які відмовилися встановлювати газовий лічильник, доведеться розщедриться, передають Патріоти України.

Зокрема, якщо зараз з газовою плитою в квартирі, де прописано 4 людини, потрібно платити за 13,12 кубометра газу (з розрахунку за нормативом 3,28 кубометра на людину), то вже з нового року оплачувати доведеться 39,2 кубометра (9,8 куба на людину). Сума в платіжці може зрости приблизно з 115,5 до 156,8 грн. Якщо є тільки газова плита, але при цьому немає гарячого водопостачання, то суми в платіжках можуть зрости з 189,7 до 644,1 грн.

Нові нормативи з розрахунку на одну прописану людину будуть виглядати наступним чином:

  • тільки плита - з 3,28 до 9,8 кубометрів;
  • тільки плита, але немає центрального гарячого водопостачання - з 5,39 до 18,3 кубометрів;
  • плита і газовий водонагрівач-з 10,49 до 23,6 кубометрів.

Журналісти видання обдзвонили кількох постачальників газу, і зробили висновок, що не всі оператори проінформують абонентів про перерахунок нормативів.

Наприклад, в "Київоблгазі" повідомили, що вже почали переводити на граничний обсяг споживання тих, хто відмовляється від установки лічильника. "Це не обов'язково має бути письмова відмова", - зазначили там.

Джерело: Обозреватель

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...