Тарифи на газ злетять! У НБУ розповіли, коли та на скільки зросте сума у платіжках

Наступного року тарифи на газ зростуть для українців на 15%. Про це в етері «Діалогу з країною» на телеканалі LIVE заявив директор департаменту монетарної політики Національного банку України Володимир Лепушинський, передають Патріоти України.

Лепушинський наголосив на кількох причинах зростання цін. Одна з них викликана коронавірусом. Друга, що стосується подорожчання не лише енергоресурсів, — це зменшення врожаїв, у порівнянні з минулим роком. Обмеження пропозиції щодо зростання попиту призвело до зростання цін у світовій економіці.

Лепушинський нагадав, що до квітня наступного року газ дорожчати не буде. За його словами, після гострої фази енергетичної кризи в Європі відбудеться спад та настане певна корекція цін. Ціни мають знизитися. Це дозволить не надто підвищувати тарифи на газ, уточнив експерт.

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...

Стали кошмаром для Кремля: Атаки на російські НПЗ досягли неймовірних успіхів, РФ залишилася без бензину, - Politico

середа, 1 травень 2024, 9:55

Хвиля ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Але ці атаки також призвели до неймовірного - найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину, а м...