Тарифи накрутять удвічі: Українці дізналися сумний прогноз щодо зростання цін на комуналку

З урахуванням зниження транзиту російського газу через територію України і прогнозу за ціною на "блакитне паливо" в 500-550 доларів, ціна на газ в 2022 році в Україні може істотно підвищитися, зазначають Патріоти України.

Як підкреслив у коментарі Главреду директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України, експерт з питань енергетики Валентин Землянський, при найоптимістичнішому сценарії ціна на газ як мінімум може збільшитися вдвічі.

"При песимістичному вона може бути ще вище через прив'язку цін до європейського ринку. Власне, цей сценарій вже реалізується в промисловості, яка платить по 40 доларів за куб - в цьому випадку можна говорити про ціну для населення в 15-17 гривень за кубометр", - пояснив він.

Експерт не виключив, що в 2022 році тарифи на електроенергію для населення підскочать до 2,5 гривень за кіловат.

"В середині літа, щоб не нагнітати ситуацію в суспільстві, тариф на електроенергію можуть встановити на рівні 2,5 гривні, після чого його "знизять" до 2 гривень і "забудуть" про тих, хто опалює електроенергією, як це зробили в 2021 році. Тим більше, що вже зараз граничний економічно обґрунтований тариф називають на рівні 3,5 гривні", - зазначив він.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...