Технологічний прорив для електромобілів: Американські хіміки створили самовідновлюваний літій-іонний акумулятор

У літій-іонних батарей, одного з головних технологічних проривів XXI століття, є ряд недоліків.

Інженери створили самовідновлюваний твердий електроліт на основі полімеру, який можна відновити у без використання високих температур або сильних кислот, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У літій-іонних батарей, одного з головних технологічних проривів XXI століття, є ряд недоліків. До них відносяться дендрити - структури з твердого металевого літію, які формуються в результаті багатьох циклів зарядки-розрядки акумулятора і можуть привести до скорочення терміну їх служби та до коротких замикань.
Інша проблема полягає в складності з переробкою літій-іонних акумуляторів - зараз більшість елементів батареї не можуть бути використані повторно.
Обидві ці проблеми вдалося вирішити вченим з Університету Іллінойсу: вони створили твердотільний акумулятор, який самостійно видаляє дендрити. Домогтися такого ефекту дослідникам вдалося завдяки використанню зшитих полімерних пасом для створення гумового літієвого провідника.
Полімер може руйнуватися без використання сильних кислотах або високих температур. Замість цього він розчиняється в воді при кімнатній температурі - однак автори розробки відзначають, що поки технологію не вдасться застосувати на практиці.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...