Тепер хочуть уникнути ганьби арбітражної поразки: Чотири країни ЄС попросили Україну відкликати скаргу до СОТ щодо заборони зернового трафіку

Сусідок України практично напевно чекає присуд розблокувати транзит, оскільки питання належить до компетенції керівництва ЄС, котре і дало дозвіл.

Польща, Чехія, Угорщина та Словаччина попросили Україну відкликати скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) через заборону на імпорт агропродукції. Про це повідомляє польске радіо RMF 24.

Міністри сільського господарства країн Вишеградської групи, до складу якої входять Польща, Чехія, Угорщина та Словаччина заявили, що відкликання Україною скарги до Світової організації торгівлі покращить атмосферу у відносинах країн.

Заступник міністра сільського господарства Польщі Ришард Бартосік заявив, що міністр сільського господарства України Микола Сольський не відповів на його питання щодо відкликання скарги під час переговорів у чеському місті Зноймо.

"Міністр сказав, що це не є ключовим питанням, але це ключове питання для нас. Це дуже важливо. Це створило б добрий клімат, і ми б уникнули б багатомісячних розглядів", - запевняє польский урядовець.

Він також додав, що Україна наполягає на своїй позиції щодо видачі власних ліцензій.

"Ми не можемо погодитися на це поки що, тому що ми вважаємо, що ми повинні бути тими, хто видає ліцензії на те, щоб приймати або не приймати зерно. Ми вважаємо, що така позиція може призвести до неконтрольованого потоку зерна в нашу країну", - стверджує посадовець.

За його словами, найважливіший висновок зустрічі полягає в тому, що зерно з України має йти туди, де воно потрібне. Воно не має створювати труднощів на ринках сусідніх країн і негативно впливати на сільське господарство в цих країнах.

Міністр сільського господарства Чехії Марек Виборний повідомив, що вишеградські партнери закликали Єврокомісію контролювати "коридори солідарності", якими українське зерно має йти до третіх країн.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...