Тепер на батареях: У Британії випробували акумуляторний електролітак (фото, відео)

Британський стартап ZeroAvia провів першу серію льотних випробувань електричного літака.

Британський стартап ZeroAvia провів першу серію льотних випробувань електричного літака, зробленого на базі турбогвинтового легкого літака Piper Malibu Mirage, повідомляють Патріоти України.

Як пише Aviation Week , випробування проводилися в аеропорту Кренфілда з 22-го по 25 червня 2020 року. Електричний літак виконав 10 польотів, визнаних успішними. У цих випробуваннях літальний апарат був оснащений тільки акумуляторною батареєю. В даний час ZeroAvia займається переробкою літака - на нього планується встановити водневі паливні елементи.

Розробка водневого електричного літака ведеться компанією ZeroAvia в рамках урядової програми HyFlyer спільно з Університетом Кренфілда. В рамках проекту HyFlyer планується створити демонстратор водневого літака, розрахованого на перевезення 6 пасажирів. Під час випробувань, точна дата яких поки не визначена, водневий літак здійснить політ довжиною близько 460 - 560 кілометрів. Випробування відбудуться на шотландських Оркнейських островах до кінця поточного року.

В рамках переробки в водневу версію на Piper Malibu Mirage будуть встановлені паливні соти з низькотемпературно. протонообмінною мембраною. Вони будуть підключені до паливних баків зі стисненим воднем, встановленим в кабіні літака. Очікується, що воднева версія електричного літака здійснить перший політ у вересні 2020 року. Найближчим часом ZeroAvia також планує переробити в водневу версію один з 19-місцевих пасажирських літаків (Piper Malibu Mirage - п'ятимісний) і провести його випробування в другій половині 2020 року.

Пізніше замість паливних баків зі стисненим воднем ZeroAvia планує використовувати баки зі зрідженим воднем. В кінцевому рахунку стартап розраховує створити водневу рухову установку для 10-місцевих одномоторних і 20-місцевих двомоторних літаків, здатну забезпечувати дальність польоту понад 800 кілометрів. Комерційні поставки нової рухової установки компанія має намір почати через три роки.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...