Тепер точно будуть немиті: У російських магазинах почались перебої з поставками сантехніки і будівельної хімії

У російських магазинх почались перебої з поставками сантехніки, трубопровідних сполучних елементів - фітингів, інструментів і будівельної хімії. Про це пише "Комерсант" із посиланням на учасників ринку, передають Патріоти України.

"Логістичні складнощі, погіршення епідеміологічної обстановки в Китаї, а також нові санкції ЄС проти Росії загрожують проблемами з асортиментом будівельних та оздоблювальних матеріалів.

Через кілька місяців DIY-мережі очікують на дефіцит сантехніки, будівельної хімії, інструментів та інженерного обладнання, а поки що розпродують існуючі запаси. Учасники ринку розраховують замінити частину позицій за рахунок місцевих виробників, але й ті мають складнощі із закупівлею сировини", - йдеться у статті.

Наразі учасники ринку розпродують існуючі запаси, дефіцит товарів стане помітним протягом найближчих двох місяців, оцінює один із співрозмовників видання.

В онлайн-гіпермаркеті "ВсеИнструменты.ру" кажуть, що наповненості складів у їхніх постачальників вистачить на три-чотири місяці.

Ключова проблема - заборона на постачання з низки західних країн, переважно інструментів, сантехніки та садової техніки, кажуть у компанії.

Гендиректор ДК "Смарт Інжинірс" Хусейн Плієв каже, що в учасників ринку виникли як складнощі з доставкою товарів через логістичні обмеження, так і проблеми з проведенням оплати постачальникам та виробникам з інших країн.

Він відзначає дефіцит вентиляційного обладнання та вентиляторів, автоматики, комплектуючих для систем опалення, обладнання для водовідведення. Дефіцит імпортних матеріалів у підрядників ДК "Гранель" сягає 10-15%, додає віце-президент групи Олександр Кушнарьов.

Ситуацію ускладнює п'ятий пакет санкцій ЄС проти РФ, прийнятий 8 квітня у зв'язку з вторгненням РФ в Україну. До переліку заборонених до ввезення в Росію товарів потрапила низка найменувань будівельних та оздоблювальних матеріалів.

Серед них - різні фарби і лаки, глини, окремі види ванн, душових кабін, унітазів, паперових матеріалів, черепиці з кераміки та ін.

За словами джерела видання, лакофарбові матеріали, що продаються в РФ, зазвичай місцевого виробництва, а компоненти для них імпортувалися в тому числі з ЄС. Він розраховує, що низку компонентів вдасться замінити китайськими аналогами.

Але співрозмовник газети в галузі додає, що доставка матеріалів з Китаю затруднена нестачею контейнерів і обмеженнями, що почалися через COVID-19 в Шанхаї.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.