​Tesla Model S змогла проїхати на новій батареї 1210 км

Американський стартап Our Next Energy (ONE) заявив про створення прототипу акумуляторної батареї, яка під час випробування з використанням електромобіля Tesla Model S забезпечила запас ходу в 1210 км. Це приблизно вдвічі більше, ніж Tesla заявляє для стандартної акумуляторної батареї серійної Model S, зазначають Патріоти України.

Згідно з наявними даними, компанія ONE зосередилася на розробці вдосконаленої акумуляторної батареї Gemini, в якій використовуються більш безпечні та екологічні матеріали, ніж у актуальних рішеннях. Розроблена в ONE батарея має компактніший і дешевший у виробництві корпус, а також дозволяє накопичувати більше енергії в порівнянні з існуючими аналогами.

Генеральний директор ONE Муджиб Іджаз заявив, що компанія планує розпочати серійне виробництво акумуляторів з аналогічним запасом ходу до кінця 2023 року. Для яких саме автомобілів будуть пропонуватись батареї ONE поки невідомо. Для тестів ONE вибрала Tesla Model S, тому що "цей автомобіль має високу ефективність і досить велику батарею", що забезпечило достатньо місця для розміщення акумулятора від ONE.

Глава ONE Муджіб Іджаз є ветераном галузі із 30-річним стажем. У минулому він працював у Apple та A123 Systems, де очолював підрозділи, що займаються розробкою акумуляторних систем, у тому числі для електромобілів. Тестування прототипу батареї проводилося у грудні 2021 року у США. У ході тестових заїздів електромобіль Tesla Model S переміщався із середньою швидкістю близько 88 км/год.

«Ми хочемо відмовитися від нікелю та кобальту, але не хочемо відмовлятися від щільності енергії. Ми прагнемо заново винайти хімію батарей та архітектуру осередків, щоб забезпечити запас ходу не менше ніж 1200 км. Якщо ви помістите на борт стільки енергії, ви будете готові до будь-якої вимоги клієнта, наприклад, поїздки з Детройта до Чикаго або буксирування причепа», - заявив у бесіді з журналістами Іджаз.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...