Tesla поступилася лідерством на авторинку китайському конкуренту

Бренду BYD вдалося досягти такого запаморочливого успіху завдяки ціновій політиці та розробки та виготовлення власних батарей

Американська компанія Tesla вперше поступилася лідерством своєму конкуренту, китайському автовиробнику BYD, за кількістю проданих електромобілів у четвертому кварталі 2023 року. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані компаній.

Так, за період з жовтня по грудень Tesla у всьому світі реалізувала 484507 електромобілів, що на 11% більше за показник третього кварталу. Проте BYD за три останні місяці 2023 року продала 526409 електромобілів та зуміла обійти конкурента.

Всього за рік Tesla поставила 1,8 млн електромобілів, перевиконавши поставлені цілі. За прогнозами аналітиків, у 2024 році цей показник може становити 2,1 млн.

BYD минулого року продала 1,6 млн електромобілів і ще 1,4 млн - гібридних авто.

Загалом протягом 11 місяців 2023 року до грудня BYD продав у всьому світі 3,13 мільйона авто. Завдяки цьому BYD обійшов бренд Suzuki та потрапив до десятки найбільших за продажами автовиробників (9 місце).

BYD не так добре відомий на світовій арені (авто виробника майже немає в Європі та США), утім якщо бренд опанує і ці ринки, Tesla буде ще важче витримувати конкуренцію. Генеральний директор BYD, мільярдер Ван Чуанфу націлювався на те, аби випередити Tesla, ще в перші дні після створення нової компанії у сфері електромобілів.

Його бренду вдалося наблизитися до цього, зокрема, завдяки ціновій політиці. Поки Маск заявляв, що чимало споживачів не можуть дозволити собі його авто через високі відсоткові ставки, BYD випустила пів дюжини моделей, які коштують набагато дешевше за Model 3 — найдешевший седан від Tesla.

Роль в успіху компанії відіграло й те, що це один з небагатьох автовиробників, який виготовляють власні батареї (колись BYD був постачальником літій-іонних батарей для техногігантів Motorola та Nokia).

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...