Тільки "бабки" і нічого особистого: Як Ахметов з Аваковим через Раду заборонили простим українцям будувати сонячні електростанції

Змовники створили собі «теплу ванну» через недоброякісну конкуренцію. Представники старої та донедавна нової влади демонструють «зворушливу єдність» у оббиранні держбюджету та недочетних до «розпилу» бюджету українців. А що буде за Зеленського?

Журналісти Bihus.info з'ясували в чиїх інтересах народні обранці заборонили простим українцям будувати сонячні електростанції на землі, зазначають Патріоти України.

Гектари сонячних панелей і сотні нових вітряків стрімко ростуть на українському полях. Від сім'ї Авакова і олігарха Ахметова до фінансового радника Петра Порошенка Макара Пасенюка - хвиля постмайданних політиків і близьких до них бізнесменів запускає потужний «зелений» енергобізнес.

І цей бізнес дорого обійдеться українським споживачам електрики. Тому, що сонячні і вітряні станції, запущені до 1 січня 2020-го, на 10 років одержать супервисоку плату за вироблену енергію. Ця плата називається «зелений тариф».

Зараз держава закуповує електроенергію у атомних станцій 0,57 грн / КВт, у ТЕС - 2,15 грн / КВт.

У той же час у постачальників сонячної енергетики держава купує електроенергію за курсом в євро - 15 євроцентів (5 грн / КВт), а у власників вітряних станцій - 10 євроцентів (3,3 грн / КВт). Це один з найвищих тарифів в Європі.

Парламент міг, але відмовився зменшити його новим промисловим гравцям в цьому році. Зате, на минулому тижні депутати фактично відрізали від ринку малі електростанції.


У Раді збираються підвищити виплати одній з категорій пільговиків: Кого стосується

понеділок, 29 квітень 2024, 13:44

В Україні, де частини пенсіонерів можуть урізати пенсію на 50%, народні депутати зареєстрували законопроєкт № 11194, яким планується посилити соціальну допомогу українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, передають Патріоти України. За...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...