"Тільки дайте трильйон рублів": Рогозін задумав кинути виклик Ілону Маску

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін хоче змагатися з американським мільярдером Ілона Маском. Виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Петербурзі, Рогозін заявив, що російська супутникова система зв'язку «Сфера» обійдеться в 800 млрд руб, інформують Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

Як підкреслив Рогозін, приблизно половина цієї суми є позабюджетними коштами. «Створення системи зв'язку "Сфера" обійдеться в 0,8 трлн рублів, з них 500 млрд рублів - позабюджетні кошти», - заявив глава корпорації. Програма є супутниковим угрупованням з 600 космічних апаратів. З її допомогою Роскосмос хоче забезпечити широкосмуговий інтернет і зв'язок, в тому числі навіть в Арктиці, на Північному морському шляху.
Потрібно зазначити, що масштабна програма буде першим в світі аналогом програми Starlink, яку вже встиг запустити американський мільярдер Ілон Маск. Тільки за підсумками минулого року компанії мільярдера вдалося вивести на орбіту 60 супутників, і зараз вони забезпечують доступ до високошвидкісного інтернету. Сам Ілон Маск вже говорив про те, що через кілька років на орбіті будуть знаходитися близько 12000 супутників.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...