"Тільки із МВФ дарма посварилися": Фінансист Фурса вважає, що Україну міг би врятувати повноцінний локдаун

На думку інвестбанкіра Сергія Фурси, в Україні слід було б запровадити повний локдаун.

Фінансовий аналітик та інвестбанкір Сергій Фурса вважає, що Україну міг би врятувати повноцінний локдаун, але з нюансом домовленостей на міжнародній арені. Про це він сказав у коментарі "Телеграфу", передають Патріоти України.

"Є вихід у вигляді повноцінного локдауну. Ви питаєте, що б я зробив? Я б не посварився з МВФ, щоб у мене були в достатній кількості гроші для підтримки бізнесу під час другого локдауну. А влада сама вплуталася в ситуацію, коли немає хорошого рішення", – говорить Фурса.

Коментуючи запровадження "карантину вихідного дня", аналітик зазначив, що зміщення походів до магазинів у будні сильно не вплине на падіння торгового і сервісного бізнесу. "Карантин вихідного дня" – це боляче для сфери послуг та для торгівлі. Але, наприклад, у ТРЦ на вихідні припадає 50% виторгу. Припустимо, частина цього виторгу зрушиться на будні. Ви збиралися йти на шопінг у суботу, але йдете тепер у четвер-п'ятницю. Масового зсуву все одно не буде – не всі зможуть так переносити свої походи по магазинах. Тому цілком очевидні втрати в 30–40%. Напевне, приблизно такі ж цифри і в ресторанному бізнесі", – пояснив він.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...