Торгівля з агресором, або Золотий час для режиму Іванішвілі: Грузія різко наростила імпорт російського газу

Проросійський олігарх Бідзіна Іванішвілі

Грузія суттєво наростила обсяги імпорту газу з Росії, попри те, що основним постачальником блакитного палива залишається Азербайджан. Загальна вартість російського газу, закупленого у період з січня до червня цього року, перевищила 78 мільйонів доларів. Про це повідомляє Эхо Кавказа з посиланням на дані Національної служби статистики Грузії.

Згідно зі звітом, мінімальний імпорт газу із Росії був зафіксований 2018 року і становив 7,8 мільйона доларів, тобто менш як 3% від загальних поставок.

У 2021-2022 роках частка імпорту газу з РФ перевищила 20%, тоді як за шість місяців 2023 року сягнула 29,2%.

За даними Грузстату, найбільш помітним збільшення імпорту з РФ до Грузії було наприкінці минулого-початку цього року. Зокрема, у листопаді 2022 року імпорт російського газу становив 20,9 мільйона доларів (40% від загального імпорту), у грудні - 38 мільйонів доларів (45%), у січні та лютому 2023 року - 33,3 мільйона (37%) та 32,9 мільйона (39%) доларів відповідно.

Загальна вартість російського газу, закупленого у період з січня до червня цього року, перевищила 78 мільйонів доларів, що свідчить про ріст на 140% порівняно з першим півріччям минулого року.

Раніше голова Національної комісії з регулювання енергетики та водопостачання Грузії Давид Нарманія заявляв, що ріст імпорту не є тривожним і пов’язаний з транзитом газу до Вірменії.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...