Торування висадки на Марс: Маск назвав головний пріоритет для своєї компанії SpaceX

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що з сьогоднішнього дня головним пріоритетом компанії SpaceX є створення космічного корабля Starship, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNBC.

В електронному листі, розісланому співробітникам SpaceX, зазначається, що для створення ракети Starship з метою польотів на Місяць і Марс необхідно діяти «різко і негайно».

«Будь ласка, прийміть до уваги, що головним пріоритетом SpaceX є Starship», – написав у листі Маск.

Starship є перспективним пілотованим космічним кораблем нового покоління, який призначений для виведення на орбіту за допомогою важкої ракети-носія Super Heavy понад 100 тонн вантажу. Мета даної програми – запуск Starship з вантажем на Марс в 2022 році, за яким у 2024 році повинен послідувати пілотований політ.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...