"Треба активізуватися, щоб зробити ще більше": США вимагають від ЄС замість кредитів надавати Україні пряму фінансову допомогу

Міністерство фінансів США вимагає від Євросоюзу збільшити пряму фінансову допомогу Україні. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Джерела американського видання стверджують, що США наполягають на збільшенні обсягів фінансової допомоги для України від ЄС. Зокрема, у мінфіні США незадоволені невідповідністю масштабу взятої на себе ЄС відповідальності за фінансове становище України та реального стану справ.

Співрозмовники WP стверджують, що 12 жовтня міністр фінансів Джанет Єллен знову наголосила на необхідності швидкої виплати прямих грошових платежів, а не кредитів, які необхідно погасити, для допомоги економіці України. Коментарі Єллен були завуальованим посиланням на ЄС, який майже повністю надав допомогу в кредит.

Також під час зустрічі світових фінансових лідерів у Вашингтоні Єллен неодноразово закликала колег із ЄС до прискорення надання Україні підтримки, а також збільшення її обсягів.

"Ми закликаємо наших партнерів і союзників приєднатися до нас і швидко виконати свої зобов'язання перед Україною, а також активізуватися, щоб зробити ще більше", - сказала Єллен.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...