Третя економіка ЄС позбавляється пут Москви: У Римі озвучили жорсткий план диверсифікації однієї з найзалежніших від російського газу держав світу

Влада Італії має намір повністю відмовитися від постачання російського газу до 2024 року. Про це в середу, 27 липня, заявив міністр екологічного переходу країни Роберто Чинголані на прес-конференції, пише ANSА, передають Патріоти України.

"У короткостроковій перспективі мета полягає в тому, щоб подолати зиму 2022-2023 років за рахунок плану диверсифікації, заповнення складських площ та плану енергозбереження", - сказав урядовець.

Чинголані нагадав, що відповідно до нового європейського регламенту про 15-відсоткове скорочення споживання газу встановлено, що програми економії, що передують постанові, зараховуються на 100%.

"Виходячи з цього, для Італії йтиметься про економію 7%, приблизно 55 мільярдів кубометрів, що дорівнює приблизно 4 мільярдам кубометрів на рік", - підрахував він.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині приватним домогосподарствам та промисловим підприємствам уже вдалося скоротити споживання газу від 5% до 7%.

Кабмін підготував пенсійну реформу: Ось скільки потрібно буде відрахувати з зарплати

субота, 26 жовтень 2024, 17:46

Мінсоцполітики підготувало законопроєкт "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення". Пропонується запровадити обов'язковий платіж до державного або недержавних пенсійних фондів як для працівників, так і для роботодавців, передають Па...

Відмитися від корупції. У міжнародних відносинах немає справедливості. Є лише ефективність. Що робити

субота, 26 жовтень 2024, 16:34

«В Україні скрізь корупція» – чуємо на Заході на всіх рівнях. Необхідність її подолати приповідкою звучить мало не у всіх документах, резолюціях і рішеннях Заходу щодо України.Цей аргумент, окрім констатації факту, став зручним виправданням для відклад...