Третя економіка ЄС позбавляється пут Москви: У Римі озвучили жорсткий план диверсифікації однієї з найзалежніших від російського газу держав світу

Влада Італії має намір повністю відмовитися від постачання російського газу до 2024 року. Про це в середу, 27 липня, заявив міністр екологічного переходу країни Роберто Чинголані на прес-конференції, пише ANSА, передають Патріоти України.

"У короткостроковій перспективі мета полягає в тому, щоб подолати зиму 2022-2023 років за рахунок плану диверсифікації, заповнення складських площ та плану енергозбереження", - сказав урядовець.

Чинголані нагадав, що відповідно до нового європейського регламенту про 15-відсоткове скорочення споживання газу встановлено, що програми економії, що передують постанові, зараховуються на 100%.

"Виходячи з цього, для Італії йтиметься про економію 7%, приблизно 55 мільярдів кубометрів, що дорівнює приблизно 4 мільярдам кубометрів на рік", - підрахував він.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині приватним домогосподарствам та промисловим підприємствам уже вдалося скоротити споживання газу від 5% до 7%.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...