"Тревожный звонок для Ахметова": Екс-нардеп Лещенко поділився поганою для олігарха новиною

Під потенційним ударом знаходяться станції Ріната Ахметова, які останнім часом збільшили продаж електроенергії в країни Європейського Союзу.
Сергій Лещенко. Фото: Українська правда.

Вже незабаром Європейський Союз може обкласти податком електроенергію, яка здобута на вугільних станціях. Інформацію повідомив колишній депутат Сергій Лещенко і зазначив, що вона є тривожним дзвінком для Ріната Ахметова, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що під потенційним ударом знаходяться станції Ахметова, які останнім часом збільшили продаж електроенергії в країни Європейського Союзу. Лещенко також звинуватив бізнесмена у тому, що він продає електроенергію в Євросоюз дешевше, ніж для жителів України всередині країни.

"Тревожный звонок Ахметову. В рамках борьбы за экологию Евросоюз может ввести налог на "грязную" электроэнергию с угольных станций из стран-соседей ЕС. Среди таких - станции Ахметова, которые в последнее время увеличили продажу электроэнергии в Европу. Ее, кстати, многие годы Ахметов продавал в Евросоюз дешевле, чем украинцы платили ему за эту же электроэнергию в Украине, выкупая через энергорынок. Из этого и подобных схематозов происходят деньги, за которые потом Ахметов покупает виллу Леопольда на Лазурке", - пише Лещенко.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...