Труби пошкоджено по всьому місту: У Миколаєві фактично знищено водопровід

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну з'ясувалося, що в Миколаєві через солону воду пошкоджено корозією 240 кілометрів водопроводу, інформують Патріоти України.

Про це, як повідомляє "Суспільне", заявив генеральний директор міського комунального підприємства "Миколаївводоканал" Борис Дуденко, зазначивши при цьому, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману, корозією пошкоджено труби по всьому місту.

За словами Дуденка, загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб. Наразі розпочата співпраця з "Товариством Червоного Хреста", "UNICEF". Вартість ремонту міської мережі є настільки масштабною, що його не подужає ні місцевий бюджет, ні державний.

"Дуже серйозна корозія відбувається, і всі наші труби стають непридатними для того, щоб ми їх використовували та подавали воду в місто", — сказав Дуденко.

З 15 по 17 листопада Миколаїв залишався без води через повне руйнування шестиметрового відрізка залізобетонної труби на міській магістралі.

Війна в Україні та водопостачання Миколаєва:

Через повномасштабне російське вторгнення та постійні обстріли з 12-го квітня 2022 року прісна вода у Миколаєві відсутня. Протягом місяця у Миколаєві взагалі не було водопостачання.

З 6 травня в місті розпочалось заповнення водопровідної системи технічною водою з лиману.

29 серпня у Миколаєві через аварію на водозаборі з Дніпро-Бузького лиману було повністю припинено подачу води.

13 листопада мер Олександр Сєнкевич заявив, що після розмінування на деокупованій території розпочнуться ремонтні роботи, щоб відновити водопостачання Миколаєва.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...