Три фактори: Подоляк назвав найефективніші способи впливу на російську еліту

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав найефективніші способи тиску на еліту Російської Федерації. Серед них нафтове ембарго, заморожування активів і арешт майна, повідомив в Telegram-каналі Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

За словами Подоляка, найбільш потужними інструментами впливу на еліту Росії, які застосовує світ, є:

  • нафтове ембарго

Вищий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Боррель відкрито заявив про те, що обстріл Маріуполя є великим військовим злочином Росії, у зв'язку з чим важливо негайно і наглухо закрити сировинний інструмент.

"Питання в ОПЕК і в бажанні відмовитися від квот для ОАЕ і Саудівської Аравії", - додає Подоляк.

  • заморожування активів

У Франції заморозили активи Центрального Банку Росії на суму 22 млрд євро. У тому ж числі були заморожені і кошти приватних осіб на суму 150 млрд євро, а також нерухомість вартістю 500 млн євро, яка належить 30 російським сім'ям.

  • арешт майна

"Найдієвіші інструменти в руках, звичайно, американського Мін'юсту, який створив або активував роботу декількох спеціальних груп з пошуку і арешту російського майна будь-якої юридичної природи. KleptoCapture-вся еліта і номенклатура і їхні гроші", - пише Подоляк.

REPO вже вивчає найбагатших росіян, а FinCen оцінює фінансові транзакції.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...