Це буде дешевше, ніж у США: Голова Держкосмосу заявив, що Україна скоро зможе запускати туристів у космос

В України до 2030 року буде свій проект в космічній галузі, який дозволить здійснювати туристичні польоти в космос. Про це в інтерв’ю розповів голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, передають Патріоти України.

“Я думаю, що це реальна перспектива. Але ця перспектива не 2-3-х років. В найближчій перспективі до 10 років, я впевнений, що в Україні відповідні проекти з’являться, і тут дуже важливим є той факт, що ці технології кожен день удосконалюються. Думаю, що вартість такого туризму буде істотно знижуватися”, – сказав Тафтай.

На думку глави космічного агентства, до 2030 року в України обов’язково буде власний проект, який буде запускати туристів в космос. При цьому він зазначив, що вартість “путівки” в космос буде залежати від інвесторів.

“Чим важливий приватний бізнес і приватні інвестиції? Тим, що вони є набагато більш гнучкими, динамічними, водночас вони дуже чітко оцінюють свій економічний ефект. Тому я впевнений, що якщо це буде приватна ініціатива, то їй буде невигідно намагатися відправити когось за пів мільйона доларів, якщо в США це можна буде зробити дешевше. І плюс, одною з таких конкурентних наших переваг завжди була дуже низька вартість у частині космічних технологій, ніж, скажімо, у США”, – пояснив глава космічного агентства.
Джерело: УНН

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...